In verband met grote, plotselinge vraag is levering van Mentho 10 mentholcrème en mentholgel niet mogelijk. Van bestellingen die via beslist.nl zijn gedaan wordt zo spoedig mogelijk het geld teruggestort. klik hier voor info.

Hoe verhoog ik mijn weerstand op natuurlijke wijze. Gezondmarkt geeft je 5 tips

Hoe verhoog ik mijn weerstand?

13 mrt. 2020 13:43:00

Hoe verhoog je je weerstand op natuurlijke wijze?

Nu de halve wereld flink ziek is en er voorlopig nog geen medicijn, vaccin of remedie tegen het Coronavirus is gevonden, is het van belang jezelf zo sterk mogelijk te houden en je algehele weerstand een boost te geven. Niemand wil immers graag ziek worden. Gezondmarkt geeft je 5 tips om je weerstand op peil te houden.

 

Eet gezond

Een gezond eetpatroon zorgt voor een gezond lijf, meer energie en een betere weerstand. Probeer daarom veel groente en fruit te eten. Hoe natuurlijker je eet, hoe minder toegevoegde ingrediënten je binnenkrijgt.

 

Beweeg

Bewegen is gezond. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Uiteraard is het momenteel lastiger, aangezien men geadviseerd wordt zoveel mogelijk binnen de eigen leefomgeving te blijven. Maar ook in je eigen huis of tuin kun je oefeningen doen om je lichaam sterk te maken of houden. Op Google, YouTube en Instagram kun je diverse trainingsprogramma’s en oefeningen vinden. En er zijn diverse apps te krijgen die je kunnen helpen (sommigen zelfs gratis). Door goed te bewegen verhoog je je weerstand.

 

Ontspan en stress zo min mogelijk

De onzekerheid rond dit hardnekkige en gevaarlijke virus is groot en het brengt – als ik voor mijzelf mag spreken – best wat stress met zich mee. Het klinkt heel cliché, maar ontspannen is misschien wel een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de stress te verminderen en je weerstand te verhogen. Neem de tijd om rustig aan te doen. Doe op de momenten dat het kan gewoon eens helemaal niets. Voel je niet schuldig. Stress zorgt ervoor dat je weerstand verlaagt en dat maakt je vatbaarder voor ziektes.

 

Gebruik extra vitamine C en D

Lukt het je niet om ‘helemaal zelf’ je weerstand te verhogen? Probeer dan eens een van de mogelijke voedingssupplementen met vitamine C en D. Vitamine C helpt je lichaam te strijden tegen virussen en versterkt je immuunsysteem. Vitamine D is op zijn beurt ook weer goed voor het immuunsysteem en verlaagt de kans op infecties van bacteriële aard. Vitamine C en D vormen dus een goed duo. Vitamine C vind je in veel groenten en fruitsoorten, maar ook voedingssupplementen zijn goed voor de weerstand. Vitamine D vind je behalve in vette vis ook in de natuur: ga eens lekker in het zonnetje zitten als de zon schijnt. Ook al is het nog vroeg in het jaar, het doet echt al wat. En het is nog goed voor het ontspannen ook…

 

Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust en voldoende slapen zorgt voor een verhoogde weerstand. Een uitgerust persoon is een sterke persoon. Let de komende tijd even extra op jezelf en zorg ervoor dat je voldoende slaapuurtjes krijgt.

Ben jij op zoek naar extra vitamines en andere weerstandverhogende producten? Bekijk ons ruime aanbod vitamines

Gezondmarkt wenst je veel gezondheid!

Team Gezondmarkt

Meer lucht nodig? Verzacht je keel met SNP Winter syrup | Gezondmarkt

 

Geplaatst in Gezondheid door

Djuzz

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden