In verband met grote, plotselinge vraag is levering van Mentho 10 mentholcrème en mentholgel niet mogelijk. Van bestellingen die via beslist.nl zijn gedaan wordt zo spoedig mogelijk het geld teruggestort. klik hier voor info.

Stoppen met roken? Lees hier dé 3 tips

4 jan. 2019 15:38:00

Voor veel mensen is het begin van een nieuw jaar hét punt op te stoppen met roken, maar waarom zou je niet direct beginnen? Natuurlijk, een sigaret kan je beste vriend zijn bij stress of bij een alcoholisch drankje. Maar dat weegt niet op tegen de nadelen die nicotine met zich mee brengt. Vind je het moeilijk om te stoppen met roken? Heel logisch! Het is niet voor niets een verslaving, maar met deze tips lukt het jou vast ook om toch te stoppen!

Wat als je niet besluit te stoppen met roken

  • Denk bijvoorbeeld aan je tanden en huid. Misschien zijn ze nu nog wit en stralend, maar wil je over tien jaar echt een geel gebit, een slechte adem en een verouderde huid? Ver van je bed show? Die tien jaren zijn sneller voorbij dan je denkt!
  • En natuurlijk het verhoogde risico op long- , hart- en vaatziekten. Denk hierbij aan longkanker en longemfyseem.
  • Heb je kinderen of zijn je dierbaren je lief? Natuurlijk wil je ze laten meeroken of ze opzadelen met stinkende kleren, of prikkende ogen!
  • Als je nog niet overtuigd ben, dan ben je dat nu waarschijnlijk wel. Stoppen met roken gaat gepaard met wilskracht en valkuilen, daarom hebben velen helaas hun doel nog niet gehaald. Hieronder vind je 3 valkuilen die je kunt tackelen voor een geslaagde poging tot stoppen met roken!

Gezondmarkt: 3 tips om te stoppen met roken

 Valkuilen van stoppen met roken

1. Bang om dik te worden De angst om aan te komen is voor veel rokers één van de belangrijkste redenen om niet te stoppen met roken. Het is niet vreemd dat je meer gaat eten om het verlangen naar een sigaret weg te drukken. Als je je gezondheid wilt verbeteren is het raadzaam om die enkele kilo’s in eerste instantie voor lief te nemen. Maak vervolgens een reëel plan, bijvoorbeeld met een diëtist, om langzaam tot een gezond gewicht te komen.

2. Hardnekkige gewoonte De gewoonte om te roken is bij rokers hardnekkiger dan de lichamelijke verslaving. Ééntje in de ochtend, ééntje na de maaltijd en al die sigaretten waarvan je het niet eens doorhebt. Verzin bijvoorbeeld andere bezigheden of iets om aan te frutselen om de drang naar de oude gewoonte te stoppen.

3. Een stukje ontspanning Een sigaret wordt vaak opgestoken tijdens momenten van onrust of spanning, terwijl er zoveel gezonde manieren zijn om ontspanning te vinden. Probeer uit te zoeken wat past bij jou als persoon. Ga bijvoorbeeld elke avond een stukje wandelen, doe ademhalingsoefeningen op de bank of op bed, bezoek eens een sauna, ontspan met aromatherapie of geniet mindful van een lekkere kop thee.

Hulpmiddelen om te stoppen met roken

Gelukkig sta je er niet alleen voor! Er zijn voldoende natuurlijke hulpmiddelen om te stoppen met roken. Probeer het bijvoorbeeld eens met Padma Nervotonin van Sanopharm. Zo wordt stoppen een stuk gemakkelijker!

Als je deze valkuilen kunt tackelen, zijn de grootste stappen gezet. Succes, je kan het!

Gezondmarkt: 3 tips om te stoppen met roken

Geplaatst in Gezondheid door

Gezondmarkt

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden