In verband met grote, plotselinge vraag is levering van Mentho 10 mentholcrème en mentholgel niet mogelijk. Van bestellingen die via beslist.nl zijn gedaan wordt zo spoedig mogelijk het geld teruggestort. klik hier voor info.
Wat te doen tegen stress? Gezondmarkt geeft je tips met o.a. rustgevende middelen

Wat te doen tegen stress?

24 dec. 2019 13:43:21

We hebben allemaal wel eens last van stress. Iedereen heeft zo zijn redenen om meer gespannen te zijn dan normaal. Bij sommigen slaat de stress op het lichaam met fysieke klachten tot gevolg. Hoe kom je weer van je stress af? Wat te doen tegen stress?

Vind de oorzaak van de stress

Wil jij weten wat te doen tegen stress? Dan is het het allerbelangrijkst dat je uitvindt wat de oorzaak van je stress is. Komt het door werk of school? Heb je te weinig tijd voor jezelf of je geliefden? Is het al weken slecht weer? Ben je lichamelijk niet in orde of is een van je naasten dat? Door de oorzaak van de stress te vinden kun je gericht iets doen tegen stress.

Praat over je stress

Door over je stress te praten, kunnen anderen rekening houden met je gevoel. Durf anderen te raadplegen. Misschien hebben zij ervaring en handige tips wat te doen tegen stress. Steek je kop in ieder geval niet in het zand: wanneer je dierbaren je kunnen helpen door een luisterend oor te bieden, zul je merken dat je sneller grip op je stress krijgt.

Ontspan

Het klinkt heel cliché, maar ontspanning is misschien wel een van de belangrijkste dingen die je kunt doen tegen stress. Neem de tijd om rustig aan te doen. Doe eens gewoon helemaal niets. Voel je niet schuldig. Stress zorgt ervoor dat je minder goed functioneert, dus om weer maximaal te presteren zul je in je hoofd weer topfit moeten worden.

Met de huidige, drukke leefstijl is het belangrijk om af en toe eens helemaal niets te doen. Zorg voor een mentale reset

Eet gezond

Wie kent het beeld niet? Een gestreste persoon die zichzelf vol eet met een bak ijs of een reep chocolade. Het is het beeld dat we op tv vaak zien en wat je misschien stiekem zelf ook wel eens hebt gedaan. Het is een natuurlijke manier om je stress weg te eten met allerlei ongezonde dingen. Maar eigenlijk is het veel beter om alle ongezonde snacks te laten staan en regelmatig te eten en voldoende te drinken. Een gezond eetpatroon zorgt voor een gezond lijf en meer energie.

Kies voor (natuurlijke) rustgevende middelen om beter te slapen

Lukt het je niet om ‘helemaal zelf’ van de stress af te komen? Probeer dan eens een van de mogelijke rustgevende middelen. Heb je moeite om in slaap te komen? Kies dan voor een rustgevend middel als melatonine. Dit lichaamseigen stofje kan je helpen bij het inslapen, zodat je uitgeruster wakker wordt.

Valeriaan

Valeriaan is een kruid dat als kalmeringsmiddel wordt gebruikt binnen de kruidengeneeskunde (fytotherapie). Valeriaan is een rustgevend middel bij stress, spanning, slapeloosheid en nervositeit. Het is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar en wordt in diverse producten gebruikt. Valeriaan werkt niet voor iedereen hetzelfde (en ook niet bij iedereen), maar werkt gemiddeld een half uur na inname, gedurende vier uur. Wellicht helpt valeriaan jou op een prettige manier van je stress af.

Wat te doen tegen stress? Valeriaan is een natuurlijk kalmeringsmiddel

CBD-olie of CBD-capsules

CBD-olie en CBD-capsules bevatten de werkzame stof Cannabidiol. Een natuurlijk kalmeringsmiddel dat wordt gewonnen uit de bladeren en bloemtoppen van de hennep die legaal wordt geteeld: de industriële hennep. CBD-olie schijnt goed te helpen bij epilepsie en bij chronische pijnklachten, maar wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt ter vermindering of verlichting van stress en angst.

Wat te doen tegen stress? CBD-olie is een natuurlijk kalmeringsmiddel

Kun jij ook wel een steuntje in de rug gebruiken bij het verhelpen van je stress? Bekijk ons aanbod rustgevende middelen

 

Gezondmarkt wenst je veel ontspanning!

Team Gezondmarkt

Geplaatst in Gezondheid door

Djuzz

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden