In verband met grote, plotselinge vraag is levering van Mentho 10 mentholcrème en mentholgel niet mogelijk. Van bestellingen die via beslist.nl zijn gedaan wordt zo spoedig mogelijk het geld teruggestort. klik hier voor info.

Is voor peuters het gebruik van een elektrische tandenborstel goed?

Ja, het gebruik van een elektrische tandenborstel is ook goed voor peuters. Vanaf 2 jaar is het belangrijk dat peuters zelf leren tandenpoetsen. Het napoetsen door een ouder is minstens zo belangrijk, aangezien peuters zelf niet al te secuur tandenpoetsen. Niet alle kinderen vinden het napoetsen of tandenpoetsen leuk. Om tandenpoetsen leuker te maken of gemakkelijker te laten gaan is de keuze voor een elektrische tandenborstel soms de juiste. Zo is het peutergebit eenvoudiger schoon te houden en kan er gemakkelijker moeilijk bereikbare plekjes worden bereikt. Voor kinderen zijn er speciale elektrische tandenborstels verkrijgbaar. Een elektrische tandenborstel voor kinderen heeft vaak een zachtere borstelkop en een kleiner handvat.

 

Het is echter verstandig peuters óók te laten tandenpoetsen met een handtandenborstel. Dit zorgt ervoor dat peuters goed zelf leren tandenpoetsen. Om deze reden raden wij aan bij het tandenpoetsen bij peuters af te wisselen tussen een handtandenborstel en een elektrische tandenborstel. Besteed bij het tandenpoetsen minstens één keer per dag uitgebreid aandacht aan het napoetsen na het tandenpoetsen.