Naar boven

Antroposofisch geneesmiddel

Wanneer je op natuurlijke wijze je gezondheid verhogen, dan is het gebruik van een antroposofisch geneesmiddel een uitstekende keuze. Dit type geneesmiddelen wordt gemaakt van plantaardige en dierlijke stoffen of van mineralen en zijn net als homeopathische middelen gebaseerd op het verdunnen van natuurlijke grondstoffen. Door het verdunnen (concentreren) blijft alleen het werkzame bestanddeel over dat gebruikt kan worden als geneesmiddel. Het antroposofisch geneesmiddel wordt over het algemeen minder sterk verdund dan de homeopathische, waardoor de werking sterker is. De antroposofische geneesmiddelen uit ons assortiment zijn enkelvoudig, wat betekent dat ze bestaan uit één werkzame stof.

In 1912 werd de antroposofische vereniging opgericht door Rudolf Steiner, die daar als leraar aan verbonden was. Hij is de grondlegger van de antroposofische geneeskunde, waar er vanuit wordt gegaan dat de mens uit vier lagen bestaat. Het fysieke lichaam, het levenslichaam, de ziel en de geestelijke kern. Een evenwicht tussen deze vier lagen vormt de basis van goede gezondheid. Met een antroposofisch geneesmiddel wordt de balans tussen de vier lagen weer hersteld.

Antroposofische producten

Bij Gezondmarkt vind je onder andere antroposofische producten van Weleda. Weleda ontwikkelt zijn geneesmiddelen vanuit antroposofische behandelmethoden die aanvullend zijn bij de klassieke geneeskunde. Daarnaast kunnen ze ook preventief ingezet worden ter ondersteuning van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de keuze van natuurlijke grondstoffen en de unieke bereidingsprocessen zijn de middelen zeer goed te verdragen en geven nauwelijks bijwerkingen. De werking kan direct merkbaar zijn, maar meestal kost het een langere tijd om het proces op gang te laten brengen. Ben je benieuwd naar de antroposofische producten? Profiteer bij Gezondmarkt van onze ruime collectie!